Mgbanwe nke ụlọ ọrụ ụgbọ ala Europe na ọdịda nke ụlọ ọrụ ụgbọ ala China

N'afọ a, na mgbakwunye na MG (SAIC)na Xpeng Motors, nkeA na-ere ya na Europe na mbụ, ma NIO na BYD ejirila ahịa Europe dị ka nnukwu mmiri mmiri.Nnukwu mgbagha doro anya:

Mba ndị dị na Europe bụ Germany, France, Italy na ọtụtụ mba Europe dị n'Ebe Ọdịda Anyanwụ Europe nwere ego enyemaka, na mba ndị Nordic ga-enwe mkpali ụtụ isi mgbe enyemaka ahụ kwụsịrị.Ụdị otu ụdị ahụ nwere ike ịdị ọnụ ahịa dị elu na Europe karịa na China, a pụkwara ịme ha na China ma bupụ ya na Europe na ọnụ ahịa ego.

Ụdị nke ụlọ ọrụ ụgbọ ala Europe na China kwalitere, sitere na BBA ruo Volkswagen, Toyota, Honda na ụgbọ ala French, ahụla nsogbu ahụ.The iteration bụ ngwa ngwa, price bụ dịtụ elu, na e nwere ọdịiche dị n'etiti anyị asọmpi na involution.

foto

▲ Foto 1. Ahịa nke ụlọ ọrụ ụgbọ ala na Europe na 2022

N'oge na-adịbeghị anya, Onye isi oche ACEA na BMW CEO Oliver Zipse kwuru ụfọdụ okwu n'oge ụfọdụ: "Iji hụ na nlọghachi na uto na ahịa buru ibu na ire ụgbọ ala eletrik, Europe chọrọ ngwa ngwa guzobe ọnọdụ nhazi ziri ezi, nnukwu ihe na-enye Europe. .Resilience, EU Critical Raw Materials Act iji hụ na ị nweta akụrụngwa akụrụngwa achọrọ maka ụgbọ ala eletrik, yana mwepu ngwa ngwa nke akụrụngwa chaja.Isi ihe omume n'ime afọ ole na ole gara aga, dị ka Brexit, ọrịa ọrịa coronavirus, semiconductor ọkọnọ ọkpọ na agha Russia-Ukrainian, Ihe omume ndị a emetụtala ọnụ ahịa na ike ọkọnọ, na ọsọ, omimi na enweghị amụma nke ụwa nwere. na-agbanwe.Nke a na-emetụta karịsịa na mpaghara geopolitical, ebe ụlọ ọrụ na ụdọ ọnụ ahịa ọnụ ahịa ejiri ejikọta ọnụ na-enwe mmetụta kpọmkwem. "

N'ikwu ya n'ụzọ dị mfe, mmachibido iwu dị iche iche na Europe nwere mmetụta dị ukwuu na mmepe nke ụlọ ọrụ ụgbọ ala Europe.Ejikọtara ya na amụma dị iche iche, ụlọ ọrụ ụgbọ ala Europe nọ n'oge adịghị ike.ACEA degharịrị amụma mbụ ya na ahịa ụgbọ ala EU ga-alaghachi na uto na 2022, na-ebu amụma nkwekọrịta ọzọ n'afọ a, gbadara 1% ruo nde 9.6.Tụnyere ọnụ ọgụgụ 2019, ire ụgbọ ala dara 26% n'ime naanị afọ atọ.

foto

▲ Foto nke 2.Ịre ụgbọ ala na Europe

N'ezie, mgbe ụlọ ọrụ ụgbọ ala ndị China na-abanye na Europe n'oge a, ha amaghị ego ole ha na-enweta n'ihe gbasara uru akụ na ụba, ma ihe ịma aka nke mpaghara ga-abụ nnukwu.Ị na-enweta ọtụtụ ijeri, na nsogbu geopolitical ewepụtara nwere ike ịchọ nyocha nke ọma.Nke a dị ka ọnọdụ ụlọ ọrụ ụgbọ ala Japan na-abanye n'ahịa US.Ihe ị ga-amata bụ na mmekọrịta dị n'etiti ọnụ ọgụgụ ndị na-arụ ọrụ na ụlọ ọrụ ụgbọ ala na Europe, na nsogbu akụ na ụba na ZZ na-esote bụ otu ihe ahụ.

foto

▲ Foto nke 3.Okwu metụtara ọrụ na ndọrọ ndọrọ ọchịchị na Europe

Akụkụ 1

Mgbanwe nke ụlọ ọrụ ụgbọ ala n'ụwa niile

Ka mba ndị na-emepụta ụgbọ ala na-asọrịta mpi maka ahịa megide ndabere nke mbelata ọchịchọ ụgbọ ala zuru ụwa ọnụ, na-abawanye ike itinye n'ọrụ.Asọmpi niile sitere na ngwaahịa ụgbọ ala ruo asọmpi ahịa bụ ihe a na-apụghị izere ezere, ọ dịkwa mfe ịsọ mpi n'ahịa ụlọ.

foto

▲ Foto nke 4.Ọnọdụ nke mmepụta ụgbọ ala zuru ụwa ọnụ

Anyị na-ahụ nnukwu ihe ịma aka na Europe, ebe ị nwere ike ịhụ n'okpuru ebe a, mmepụta ụgbọ ala Europe agbadala maka afọ 4 n'usoro.

foto

▲ Foto nke 5.Nchịkọta nke mmepụta ụgbọ ala Europe

Na 2021, EU ga-ebupụ ụgbọ ala ndị njem nde 5.1, ụgbọ ala ndị njem EU nọkwa na ebe iri kacha elu n'ụwa.(UK, US, China, Turkey, Ukraine, Switzerland, Japan, South Korea, Norway na Middle East mba).

N'adịghị ka onye ọ bụla chere, ọnụ ọgụgụ ụgbọ ala e si Europe na-ebuga China bụ naanị 410,000 kwa afọ.Ọ nwere ike ịdaba na 2022. Na nyocha ikpeazụ, ikike na ọdịmma nke ụlọ ọrụ ụgbọ ala Europe na China na-adabere na ntinye ego mpaghara nke ụlọ ọrụ ụgbọ ala German, yana ụfọdụ ụgbọ ala ebubata.

foto

▲ Foto nke 6.Mbupụ nke ụlọ ọrụ ụgbọ ala Europe

Dị ka data IHS si kwuo, site na Jenụwarị ruo Ọgọst 2022, ire ụgbọ njem ume ọhụrụ nke ụwa ruru nde 7.83, na ụgbọ ala ndị njem ume ọhụrụ nke China ruru 38.6% nke ahịa ahụ;Europe bụ ahịa nke abụọ kachasị ukwuu, yana oke ahịa nke 27.2%.N'ime ha, ahịa zuru ụwa ọnụ nke ụgbọ ala ndị njem eletrik dị ọcha dị nde 5.05, na ụgbọ ala ndị njem eletrik dị ọcha nke China ruru 46.2%;Europe bụ ahịa nke abụọ kachasị n'ụwa, yana oke ahịa nke 21.8%.

Akụkụ 2

Ụlọ ọrụ ụgbọ ala China na Europe

Anyị na-ahụ na ụlọ ọrụ ụgbọ ala ọhụrụ nke China ka na-arụsi ọrụ ike na Europe n'oge a:

N'ọkara nke abụọ nke afọ, BYD kwupụtara na ya na Hedin Mobility na-arụkọ ọrụ, otu ndị na-ere ahịa na-ere ahịa na ụlọ ọrụ Europe, iji nye ngwaahịa ụgbọ ala ọhụrụ dị elu maka ahịa Swedish na German.

Na mbido Ọktoba, NIO mere emume NIO Berlin 2022 na Berlin, na-ekwupụta ọkwa na ọ ga-enweta ụdị ndenye aha ọhụrụ iji nye ọrụ sistemụ zuru oke na Germany, Netherlands, Denmark na Sweden, wee mepee ET7, EL7 na ET5 atọ NIO NT2 n'elu ikpo okwu ụdị.Ịnye akwụkwọ.

N'ezie, anyị na-ahụ Chinese ụdị MG, Chase gụnyere Geely's Polestar niile na-ere na Europe.Nghọta m bụ na, ọ bụrụ na ịchọrọ ịbanye ahịa na Europe, otu esi abanye dị ezigbo mkpa.

Europe ewepụtala ụkpụrụ batrị EU, nke na-ekpuchi usoro niile nke usoro ndụ batrị: site na mmepụta na nhazi nke akụrụngwa batrị, iji ngwaahịa batrị, na-emegharị batrị decommission na njedebe nke ndụ.N'ịzaghachi ihe ọhụrụ a chọrọ n'ihu na ụkpụrụ ọhụrụ, ụlọ ọrụ kwesịrị ime ihe n'oge na mmepe ngwaahịa, ịzụ ahịa akụrụngwa na njikwa usoro ọkọnọ, na ịmepụta na mejuputa atụmatụ nzaghachi ọkara na ogologo oge.N'ezie, ụkpụrụ batrị a ga-eweta ọtụtụ ihe ịma aka na ụdọ uru batrị, karịsịa ụgbọ ala ike ọhụrụ na ndị na-emepụta batrị ike ịbanye n'ahịa EU.

foto

▲ Foto 7. Iwu batrị nke Europe

Onye isi oche European Commission von der Leyen kwuru na Septemba na EU kwesịrị iwusi mmekọrịta ya na mba ndị a pụrụ ịdabere na ya na mpaghara uto isi, wee hụ na ọkọnọ lithium na ụwa na-adịghị ahụkebe iji mee ka mgbanwe gaa na akụ na ụba ndụ ndụ.Ọ ga-akwado nkwado maka nkwekọrịta azụmahịa na Chile, Mexico na New Zealand, ma rụọ ọrụ iji kwalite mkparịta ụka ya na ndị mmekọ dịka Australia na India.EU kwesịrị izere ịdabere na mmanụ na gas na mgbanwe gaa na akụ na ụba ndụ ndụ, ọ rụtụrụ aka na anyị na-ahazi 90% nke ụwa na-adịghị ahụkebe na 60% nke lithium.European Commission ga-ewebata iwu ọhụrụ, ndịIwu European Critical Raw Materials Act, iji chọpụta ọrụ dị mkpa nwere ike ime ma wuo ebe nchekwa n'akụkụ ihe egwu nke ọkọnọ.Ma ọ ga-adị ka IRA na United States n'ọdịnihu, anyị niile kwesịrị ikwurịta.

foto

▲ Foto nke 8.Ụwa adịla iche

Nchịkọta: Maka ntụaka gị, enwere m mmetụta na ụzọ nke ịrị elu nke ụlọ ọrụ ahụ jupụtara na ogwu na enweghị ike ịgba ọsọ maka oge.Ekwesịrị inwe echiche zuru oke banyere nsogbu ahụ.


Oge nzipu: Ọktoba 15-2022